Stakaberg NY 1

Att göra hos oss och runt Halmstad

Från vår till höst kan Du njuta av blommorna i den gamla trädgården. Här finns riddarsporre, stockrosor, lupiner, pioner, rosor och löjtnantshjärta – blommor som är typiska för den äldre trädgården. Och som till stora delar fanns på den ursprungliga gården. Fina sommarkvällar kan det vara uppskattat att grilla. Tillåter väder och vind sitter man skönt vid någon av uteplatserna. Regnar det kan det vara mysigt att sitta i något av våra vackra glashus.

Du får gärna låna våra sällskapsspel, såsom kubb och boule. Men – ett besök på Stakaberg behöver inte innebära några aktiviteter alls. Finn dina egna smultronställen - se, lyssna, känn och njut! Låt din vistelse bli en fridfull rekreation!

Givetvis finns det gott om trevliga utflyktsmål och saker att göra utanför gården. Med endast 15 minuter till havet, stranden och nöjesutbudet i Tylösand och 10 minuter till Halmstad är utbudet av aktiviteter stort. Shopping på Gekås i Ullared når man på 45 minuter.

Vandringsleder

Ett antal vackra vandringsleder finns i Holm, Kvibille och i Slättåkrabygden. Naturen är vacker och omväxlande, med ett rikt växt- och fågelliv. Här finns stigar och leder möjliga att gå med barnvagn, medelsvåra stigar och leder för dig som vill ha lite mera utmaning.

Cykelleder

I Halland färdas du på vägar med lite trafik. På din cykelfärd upplever du naturens stillhet på nära håll och passerar fiskrika sjöar, djupa skogar och blomstrande ängar. Du hittar mer information om att cykla i Halland på Halland.se

Evenemang i Halmstad

Under sommaren bjuder Halmstad också på många evenemang bl.a. Marinfestival, internationella gatuteaterfestivalen, stadsvandringar, kulturnatt, Sprintermästerskap på Halmstadtravet och en mängd sporthändelser.

 

I Evenemangskalender Halland finns mer information.

Några bra länkar

* klicka på bilderna om du vill se dem i större format

Translate with:

Gilla & följ oss gärna på sociala medier!